видео: Димитър Димитров Агрополихим отново избълва в атмосферата емисии на силно

...
видео: Димитър Димитров Агрополихим отново избълва в атмосферата емисии на силно
Коментари Харесай

Вижте какво се носи във въздуха над Девня и Варна: Лисичите опашки се появиха точно на празника на Морската столица

видео: Димитър Димитров 

" Агрополихим " още веднъж избълва в атмосферата излъчвания на мощно отровния азотен диоксид, този път във връзка празника на Варна, майтапят се девненци. Това се споделя в събощение до медиите от пресслужбата на Община Девня. Към него са прибавени и линокове към клипове на жители, снимали така наречен " лисичи опашки ".

``
реклама

Ето какво се споделя още в писмото от Община Девня:

Преди известно време шефът на завода Красимир Бербенков съобщи за bTV Новините, че коминът на цеха за азотни киселини бил на задоволително огромна височина, а " Лисичата опашка " нямала допир с приземния пласт. Две клипчета, снимани от пристанище " Варна запад " на 15 август, демонстрират тъкмо противоположното - оранжевият пушек се разстила и в ниското: в приземния въздух, който дишат хората и всички останали живи организми, и който попада в почвите и водните басейни.

Потърпевши от систематичното замърсяване на въздуха с азотен диоксид са най-много работещите в Южната промишлена зона на Девня, само че и жителите на квартал " Повеляново ", град Белослав и други обитаеми места в региона. Същевременно по остаряла традиция информация за идно изпускане на отровните аерозоли продължава да не доближава до обществеността.



Азотният диоксид (NO2) е червено-кафяв, мощно токсичен, елементарно втечняем газ. Вредното влияние на този замърсител се отразява най-вече върху дихателните функционалности. Неблагоприятно се повлияват хронично болните с респираторни инфекции, а изключително чувствителни към повишение равнището на азотния диоксид са болните от белодробна астма. Концентрация от 0,4 mg/dm3 е смъртоносна за възрастен човек. Във всички случаи попадналият в атмосферата азотен диоксид нервира лигавицата на очите и дихателните органи, провокира хрипове, кашлица и зной.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР